Érdemes lehet azon elgondolkozni, hogyan szervezze ki a bérszámfejtést és a TB kifizetőhely tevékenységet!

Miért érdemes kiszerveznie a bérszámfejtést és a TB kifizetőhely tevékenységet?


A jelenlegi piaci környezetben egyre nehezebb megfelelően képzett TB és bérszámfejtő munkatársa(ka)t találni. Azonban nemcsak azzal lehet kihívása egy vállalatnak, hogy új kollégá(ka)t hogyan fog találni, hanem az is, hogyan tudja pótolni, helyettesíteni a kieső bérszámfejtéssel foglalkozó munkavállalókat (pl. betegség, szabadság, covid…esetén).


Gondolkodott már rajta, hogy miért jó, ha kiszervezi a bérszámfejtést és a TB kifizetőhelyi tevékenységet?


Ezekre az esetekre nyújt tökéletes megoldást, ha külső szolgáltatón keresztül történik a bérszámfejtés és TB kifizetőhelyi ügyintézés.
Amennyiben szeretné megversenyeztetni a jelenlegi szolgáltatóját, vagy úgy dönt, hogy a bérszámfejtést és a társadalombiztosítási ügyintézést a jövőben külső szolgáltatóra bízná, akkor érdemes átgondolni az alábbi kérdéseket.

Egyre nehezebb megfelelően képzett TB és bérszámfejtő munkatársat találni.


Mennyire elégedett a jelenlegi külsős bérszámfejtő és TB kifizetőhely szolgáltatójával?


1. A jelenlegi létszámhoz hány bérszámfejtővel rendelkeznek? (nagyobb létszámnál költséghatékonyabb lehet a kiszervezés)
2. Megoldott a helyettesítés a bérszámfejtő/TB ügyintéző munkából való kiesése esetén?
3. Van-e támogató létszám, aki az adminisztratív tevékenységet végzi a bérszámfejtés számára? (ez plusz költséget jelent a vállalat számára)
4. Amennyiben TB kifizetőhely működik a cégnél, mennyi esetszám van egy hónapban? (érdemes-e TB ügyintézőt alkalmazni vagy
költséghatékonyabb a tevékenység kiszervezése a bérszámfejtéssel együtt)
5. Van-e saját belső személyügyi/munkaügyi ügyfélszolgálatuk? A munkatársak milyen csatornákon, felületeken tudnak egyeztetni munkaügyi kérdésekben? Emailben, telefonon, személyesen? Van-e erre szabad kapacitása a cégnek?
6. Amennyiben jelenleg egy külső szolgáltató végzi ezeket a feladatokat, mennyire elégedettek a jelenlegi szolgáltatással?
7. Mindig pontos és naprakész információkat kapnak?
8. Mennyire hatékony a kommunikáció a külsős szolgáltatóval?
9. Milyen gyorsan reagál a külsős szolgáltató a felmerülő kérdésekkel kapcsolatban?

Ebben segítünk az ügyfeleinknek!

 

Ha a bérszámfejtés vagy a társadalombiztosítási ügyintézés kiszervezése mellett dönt nem nem merül fel a továbbiakban képzési költség, amellyel a bérszámfejtő/TB ügyintéző a törvényi változásokat követni tudja. A MASC Kft munkatársainak tudása mindig naprakész.
Amennyiben a tevékenységet kiszervezi a szolgáltatás folyamatos, nincs szabadság, betegség miatti távollét.
Nem talál szakképzett munkaerőt, aki ellátja a bérszámfejtési és TB kifizetőhelyi feladatokat? Szervezze ki a tevékenységet, így a szakképzett munkaerő biztosítása a szolgáltató feladata.
Túl sok a feladat és kevés a szakképzett munkaerő? Létszámleépítés vagy létszámstop a bérszámfejtésen? Gondolkodott már rajta,
kiszervezni a tevékenységet külső szolgáltató számára?


A MASC Kft., profi bérszámfejtő és TB kifizetőhelyi munkatársi csapatával folyamatos rendelkezésre állunk, garantáljuk a határidők betartását, előre megtervezett ütemtervvel és kalkulálható költséggel, túlmunka nélkül! Keressen minket, kérjen egy díjmentes konzultációt és mi megmutatjuk, hogyan tudunk azonnal segíteni!

Kapcsolódó bejegyzések

Hozzászólás

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük